ViwateQ® Finishing

U bevindt zich hier: Home / ViwateQ® Finishing

ViwateQ® Finishing

ViwateQ® Finishing staat voor een geheel nieuwe manier van oppervlaktebehandeling. Een zeer plezierige bijkomstigheid is dat er geen chemicaliën voor nodig zijn. De ViwateQ® Finishing is daarom duurzaam en belast het milieu niet. Draaiwerk en schroefdraad hoeven niet afgeplakt te worden en de maatvoering van het behandelde materiaal blijft gehandhaafd.

ViwateQ B.V. Geldermalsen heeft meerdere cabines, kan in principe alle groottes aan en biedt een korte doorlooptijd.

Natuurlijke passivatie

Hoewel ViwateQ® Finishing geen beitsproces is, haalt het wel de oxidehuid weg om zo alle ongewenste contaminaties en verbrande laszones grondig te verwijderen. Na de ViwateQ® Finishing ontstaat door een natuurlijke passivering een nieuwe oxidehuid.

Metingen met een Oxyliser hebben aangetoond dat de nieuwe oxidehuid een betere positieve potentiaal bezit. M.a.w. op deze wijze wordt een optimale corrosiebestendigheid bewerkstelligd.

Het oppervlak krijgt een dusdanige structuur op microschaal dat de aanhechtingsneiging van ongewenste bestanddelen zoals vuil en bacteriën tot een minimum wordt teruggebracht. Dat verlaagt aanzienlijk de kans op ‘under deposit attack’ en bacteriologische vervuiling. Bovendien zijn vuil en micro-organismen tijdens de reiniging makkelijker te verwijderen. Tevens verbetert de ViwateQ® Finishing de roleigenschappen van poeders en droge voedingsmiddelen.

ViwateQ® Oppervlaktebehandeling

    This post is also available in: English (Engels)